Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 24-11-2015 14:28:50
Voeding & Gezondheid

Verhoogd eigen risico

Als je jezelf gezond genoeg acht om niet ieder jaar in het ziekenhuis te belanden en niet chronisch veel dure medicijnen gebruikt, dan zou ik altijd wél een extra eigen risico nemen van 500 euro. bij een premiekorting van bv 288 euro, heb je nog winst als je maar eens in de twee jaar in het ziekenhuis belandt: 576 euro korting en 500 euro extra betalen is 76 euro winst in die twee jaar.

als je een individuele beoordeling maakt, dan is of 0 of 500 euro van belang. alle tussenbedragen zijn feitelijk onzinnig. je maximale voordeel wordt of bij 0 of bij 500 behaald.
bekijk je het per 2 personen, dan kan een tussenbedrag wel voordelig zijn als je er rekening mee houdt dan een van de twee in het ziekenhuis kan belanden. in die situatie zou bv 200 euro vrijwillig e.r. de gunstigste combinatie kunnen zijn.