Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bertrand73 - 24-11-2015 20:00:44
Huishouden & Energie

Vervangen draaischijf kwh meter

[quote=duc schreef op maandag 23 nov 2015, 13:06]ook wij hebben dit meegemaakt. wij hebben de slimme meter geweigerd en daarvoor in de plaats een normale mechanische nieuwe meter gekregen waarvan de schrijf terug draait. je hoeft geen extra meter voor je zonnepanelen te plaatsen om te zien wat die leveren, dat kun je ook op de omvormer of een bijgeleverde ontvanger bekijken. de elctriciteit die de zonnepanelen leveren zorgen dat de schrijf achteruit draait en op deze manier geef je ook de meterstand door. realiseer je wel dat als je een nieuwe meter krijgt deze waarschijnlijk op 0 begint en als deze terug draait en je geeft an de stand door (99777 of zoiets) dat de leverancier dat getal als levering elektriciteit ziet.
waarom geen slimme meter? omdat de saldering er in 2020 (of 2025?) versobert wordt, je krijgt dan voor de geleverde elektriciteit veel meer terug dan je moet betalen voor de afgenomen elektriciteit. heb je een ouderwetse mechanische meter geef je die standen door en wordt er niet verrekend maar terugbetaald voor je geleverde elektriciteit. daarnaast wil ik niet elke 3 maanden gemeten worden. wij hebben dus dan ook geen digitale gasmeter (wel een nieuwe mechanische gasmeter) omdat de digitale gasmeter stroom vraagt via een digitale elektriciteitsmeter.
dus laat je geen onzin aanpraten dat je een digitale meter moet hebben omdat je zonnepanelen hebt
hopelijk kun je iets met dit antwoord

beste duc,

kunt u mij het type en model meter zeggen welke bij u is geplaatst?
liander wil mij ook verplichten tot een digitale meter, maar ik wil gewoon een mechanische meter zoals u. bedankt voor uw bericht.

gr