Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
ruud_s - 25-11-2015 16:42:37
Computers & Telefonie

Een nieuw beeldscherm kopen voor mijn pc

Het is inderdaad een oude videokaart, mijn pc stamt nog uit de windows vista tijd.
ik heb de informatie van de link van edrick3 gevolgd en windows 10 draait nu op mijn pc met het beeldscherm dat ik al had. nogmaals bedankt voor de informatie edrick3.
omdat anderen hetzelfde probleem kunnen hebben, hier nog wat opmerkingen over de procedure.
het downloaden van windows 10 op de microsoft pagina moet niet met de knop 'nu upgraden'; die geeft dezelfde foutmelding over de nvidia driver. scroll omlaag en klik op de knop 'hulpprogramma nu downloaden'.
download en installeer dan mediacreationtool.exe. dit programma controleert ook of de pc geschikt is voor windows 10 en er komt wel een pop-up met de melding dat de nvidia geforce 6100 nhforce 405 niet compatibel is: u zult problemen ondervinden met uw beeldscherm in windows 10. klik dan op 'bevestigen' en het downloaden van windows 10 gaat verder.
om problemen tijdens de installatie van windows 10 te voorkomen, wordt op internet geadviseerd om apparaten los te koppelen van de pc (uiteraard behalve beeldscherm, toetsenbord en muis), het anti-virus programma te verwijderen en de laatste versies van aanwezige drivers te hebben. dat had ik niet gedaan, met als gevolg dat halverwege de installatie gestopt werd, en windows 7 werd teruggezet. wel zodanig dat internet niet werkte. dat moest dus allemaal gefixd worden en de 2e installatiepoging verliep prima.
na de installatie nog de juiste nvidia driver downloaden door op de pagina waar mediacreationtool gedownload wordt, onder de lijst met videokaarten, te klikken op 'surf naar de downloadpagina van nvidia'. je komt op een pagina waar je de 64-bits versie van de driver kan downloaden. voor de 32-bits versie: klik linksboven onder het nvidia logo op drivers en dan op geforce drivers. bij manual driver search selecteer i.p.v. geforce 900 series: geforce 6 series en i.p.v. windows 7 64-bit: windows 7 32-bit. klik dan op start search en klik op de bovenste driver bij results (is de meest recente). op de volgende pagina staan bij operating system alleen windows 7, 8 en vista 32-bit, maar de driver werkt dus ook voor windows 10. klik op 'agree & download' en voer het programma uit.

nog een paar tips voor na de installatie:
ga via de startknop naar instellingen > privacy en zet alle opties uit waarvan je vindt dat microsoft dat niet hoeft te weten.
als je op een map met foto's dubbelklikt op een foto, dan gebeurt er niets. de standaard app is foto's (die tegel staat ook rechts in het startmenu) maar die app kijkt alleen in de cloud, op onedrive. ga naar instellingen > systeem > standaard apps en dan fotoviewer. klik rechts daarvan op foto's en selecteer de app die je wilt gebruiken.