Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
wim.bosboom - 25-11-2015 21:09:53
Elektronica & TV

Om de haverklap de melding :kan niet inloggen

Nou, dat is heel simpel, maar toch een beetje ingewikkeld.
wifi is een privé thuis netwerk. uw telefoon ziet die verbinding wel, maar heeft er geen toegang toe. gelukkig maar, want anders zou iedereen die met een auto voor de deur staat zomaar toegang hebben tot je thuis-netwerk. en dat is dan echt het thuis-netwerk, dus elke computer die bij je thuis staat.
vrijwel elke wifi-verbinding is dus een thuis-netwerk en hopelijk heeft iedereen die wel beveiligd. u moet dus als u ergens op visite bent even het wachtwoord vragen aan de eigenaar van dat netwerk. u mag immers niet zomaar op zijn of haar thuis-netwerk.
u kunt het netwerk wel zien, maar waarschijnlijk ziet u dat dat netwerk beveiligd is met wpa2. u moet dan het wachwoord van dat netwerk vragen aan degene van wie dat netwerk is, dus waar u op bezoek bent. u dient dat wachtwoord dan in te vullen en de volgende keer dat u op visite bent dan logt uw smartphone vanzelf in.
dat netwerk heeft helemaal niks te maken met uw wachtwoord van uw e-mail adres, het gaat erom dat u sowieso het internet op kunt. vraag het waar u op visite bent, die mensen moeten het wachtwoord van hun eigen wii weten (en u ook van uw eigen wifi).

sjezus, als je dit nog moet uitleggen ...