Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 27-11-2015 19:18:52
Computers & Telefonie

Beëindigen abonnement ivm emigreren

[quote=mahadma schreef op vrijdag 27 nov 2015, 18:30]ik zie het al voor me, ik ga per 1-1-2016 emi9greren, en neem per 1-11-2015 een dure telefoon en een abo en kom er met 1 a 2 maanden betalen vanaf en mag de telefoon houden .........
leuke gedachte.....
je leest de wettekst niet goed. het gaat om een abo dat langer dan 1 jaar
duurt.


artikel 7:237 aanhef en onder k bw
bij een overeenkomst tussen een gebruiker en een wederpartij, natuurlijk persoon, die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, wordt vermoed onredelijk bezwarend te zijn een in de algemene voorwaarden voorkomend beding dat voor een overeenkomst als bedoeld in artikel 236 onder j of p respectievelijk q een duur bepaalt van meer dan een jaar, tenzij de wederpartij na een jaar de bevoegdheid heeft de overeenkomst te allen tijde op te zeggen met een opzegtermijn van ten hoogste een maand.

dus dat in november 2015 het abo aangaan en in februari 2016 weer beëindigen gaat niet op.

en ook de suggestie van @diumenge dat je naar de rechter moet stappen klopt niet. je stuurt een aangetekende brief waarin je de overeenkomst ontbindt met een beroep op het onredelijk bezwarend beding in de overeenkomst, er kan zelfs verwezen worden naar het vonnis. dan mag vodafone naar de rechter stappen als die het er niet mee eens is.

ik begrijp overigens die narrigheid tegen alfatrion niet, hij haalt gewoon de wet erbij en uitspraken van een rechter. hebben jullie dan liever dat iemand hier maar een beetje een end heenbabbelt met een 'eigen mening'?