Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 29-11-2015 13:04:38
Computers & Telefonie

Annuleren van bestelling pc-build alternate pc

Er is sprake van maatwerk, wanneer een product wordt gemaakt op basis van de specificaties van een consument. hiervan is sprake wanneer de goederen niet geprefabriceerd zijn en worden gemaakt op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument. prefabricatie is het vooraf maken van een product of onderdelen en deze vervoeren en/of verwerken. de ratio van de uitzonderingen is tenslotte dat de verkoper niet met een onverkoopbaar product moet blijven zitten.

=art. 16 aanhef en onder c richtlijn 2011/83/eu consumentenrechten:
lidstaten voorzien niet in het in de artikelen 9 tot en met 15 bedoelde herroepingsrecht voor overeenkomsten op afstand en buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten betreffende:
c. de levering van volgens specificaties van de consument vervaardigde goederen, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;[/quote=art. 2 aanhef en onder 4 richtlijn 2011/83/eu consumentenrechten:
voor de toepassing van deze richtlijn wordt verstaan onder:
4. „volgens specificaties van de consument vervaardigde goederen”: goederen die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument;
in dit geval heeft er duidelijk prefabricatie plaats gevonden. de computeronderdelen zijn vooraf gemaakt, zijn vervoerd en worden later verwerkt. mijn inziens gaat deze uitzondering daarom niet op. er is wel een andere uitzondering:

=art. 16 aanhef en onder a richtlijn 2011/83/eu consumentenrechten:
de lidstaten voorzien niet in het in de artikelen 9 tot en met 15 bedoelde herroepingsrecht voor overeenkomsten op afstand en buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten betreffende:
a. dienstenovereenkomsten na volledige uitvoering van de dienst als de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument, en mits de consument heeft erkend dat hij zijn herroepingsrecht verliest zodra de handelaar de overeenkomst volledig heeft uitgevoerd;
ik neig er naar om de overeenkomst te zien als een verkoopovereenkomst van computeronderdelen plus een assemblage dienst. dit sluit ook beter aan op de situatie waarbij je de computeronderdelen besteld zonder assemblage dienst.

de kosten voor het assembleren ben je kwijt op het moment dat jij uitdrukkelijk daarmee instemt en je er op gewezen bent dat je daarmee je herroepingsrecht verliest.