Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

energieverbruik
energieverbruik - 29-11-2015 21:16:19
Huishouden & Energie

Externe voeler verwijderen van radiatorkraan?

Hallo sunset,

bij radiatorkranen van danfoss kun je ook alleen het bovendeel omzetten voor een thermostaatkap met ingebouwde voeler daarbij hoeft dan het watervoerende deel niet te worden vervangen en maakt de wijziging een stuk goedkoper. voorwaarde is wel dat de thermostaatkap altijd horizontaal gemonteerd moet kunnen worden anders zal deze niet goed werken, wanneer je nieuwe kappen gaat kopen bij een installateur neem dan een afkomend exemplaar mee want danfoss kent nogal wat types die niet onderling uitwisselbaar zijn.
overigens moet je je misschien wel afvragen waarom er eerder kranen zijn gekozen met een lange capulair, de reden is meestal dat op de plaats waar de thermostaatkraan zit niet een representatieve ruimtetemperatuur kan worden gemeten door bouwkundige voorzieningen waarbij valt te denken aan brede overstekende vensterbanken of een omtimmerde radiator of dat in de praktijksituatie de kraankap rechtop komt te staan.