Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 30-11-2015 09:50:33
Garantie & Verzekeringen

Geen uitkering van schade

@fbtoklant,

eerst een opmerking vooraf. in de polisvoorwaarden wordt gesproken over een 'motorrijtuig' en niet over een 'motorvoertuig', en daar zit een verschil tussen.
dus wat dat betreft heeft u deels wel gelijk: "ten eerste betwijfel ik of het een motorvoertuig is....."

dan moet worden vast gesteld of het hier een motorrijtuig is of niet.
de wettelijke omschrijving van een motorrijtuig is:

"alle voertuigen, bestemd om anders dan langs spoorstaven te worden voortbewogen uitsluitend of mede door een mechanische kracht, op of aan het voertuig zelf aanwezig dan wel door elektrische tractie met stroomtoevoer van elders, met uitzondering van fietsen met trapondersteuning"

daar voldoet deze elektrisch aangedreven skateboard dus wel aan.
dan kijken we of dit 'motorrijtuig' valt onder de uitsluitingen:

"u veroorzaakt schade met of door op afstand bestuurbare modelauto’s of ander speelgoed met een motor. het speelgoed kan maximaal 10 kilometer per uur rijden." (zie https://www.fbto.nl/documenten/polisvoorwaarden_aansprakelijkheidsverzekering.pdf">pagina 18/19 polisvoorwaarden).

als dat skateboard dus sneller kan dan 10 km/u valt het dus niet onder die uitsluitingen en is het dus een 'gewoon' motorrijtuig in de zin van de wet.... en staat de fbto ook in haar recht om een uitkering te weigeren.

u zou een klacht kunnen indienen, zie daarvoor * https://www.fbto.nl/documenten/polisvoorwaarden_aansprakelijkheidsverzekering.pdf">pagina 11 * van die polisvoorwaarden.

mocht u het met de uitslag van deze klacht niet eens zijn, dan kunt u uw zaak bij het https://www.kifid.nl/]strongikifid/i[/b"> aanhangig maken.

ps: als dit skateboard niet onder de uitsluitingen valt i.v.m. de snelheid (dus geen 'speelgoed' is), zitten aan dat skateboard wel allerlei wettelijke verplichtingen vast, indien deze buiten privégrond gebruikt wordt. en dat zou zomaar ook uw (financieel) probleem kunnen worden, als uw zoon deze gebruikt.