Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-11-2015 14:23:59
Garantie & Verzekeringen

Aanvullend pakket in verpleeghuis??

Let op: niet alle zorg wordt betaald door de wlz-instelling. zie hieronder een alinea van de http://www.zorgkantoor-zorgenzekerheid.nl/ik_wil_zorg/welke_zorg_kunt_u_krijgen_via_de_wlz">website van zorgkantoor zorg en zekerheid. de valkuil heb ik even dik aangezet ;-))

wlz-behandeling

wlz-behandeling is specifieke behandeling die geleverd wordt door of in een wlz-instelling. de behandeling kan medisch zijn, maar ook gedragswetenschappelijk of paramedisch. de behandeling helpt u bij het herstel of verbeteren van uw aandoening, beperking of stoornis. of het verbeteren van uw vaardigheden of gedrag. er zijn strenge eisen aan wanneer behandeling onder de wlz valt. zo wordt bijvoorbeeld fysiotherapie soms wel, maar vaak ook niet door de wlz bekostigd. de behandeling moet samenhangen met de reden waarom u een indicatie voor wlz-zorg heeft gekregen, bijvoorbeeld uw lichamelijke aandoening.

dus pas op met het opzeggen van de aanvullende verzekering: alleen de zorg, die direct is gerelateerd aan de wlz-indicatie, wordt door de instelling betaald.