Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 30-11-2015 18:37:25
Garantie & Verzekeringen

Verzekering...

Herhaling! met het 'kleine verschil' uit een link van @edrick3, waarin de dagwaarde behoorlijk nadelig blijkt t.a.v. de nieuwwaarde:

uw aansprakelijkheidsverzekering (wa of avp) komt helemaal niet in beeld. deze heeft u voor het geval u aansprakelijk wordt gesteld. u heeft schade aan uw keuken (toegevoegd: of andere schade) ten gevolge van daklekkage bij uw buren. uw keuken behoort tot uw woonhuis en dus gaan we in eerste instantie kijken naar uw woonhuis- of opstalverzekering. uitgaande van uw informatie over de oorzaak van de schade zal uw eigen verzekering dekking bieden voor de schade aan uw keuken. ik adviseer u dan ook de schade bij uw eigen verzekeraar aan te melden. deze zal vervolgens de schade met u regelen.

u kunt er ook voor kiezen uw buurman aansprakelijk te stellen voor de schade aan uw keuken. het zal niet erg lastig zijn deze aansprakelijkheid aan te tonen, maar u gaat uzelf waarschijnlijk financieel te kort doen:

1. bij aansprakelijkheidsclaim krijgt u een uitkering op basis dagwaarde

2. uw woonhuis is verzekerd op basis herbouwwaarde. u krijgt dus in principe 'nieuwwaarde' uitgekeerd.

tussen deze twee bedragen kan een groot gat zitten. ter voorkoming van veel rompslomp met uw buren en diens verzekeraar én een te lage uitkering adviseer ik u uw eigen woonhuis-/opstalverzekeraar te informeren over de schade.

blijft de vraag bij u: inboedel- of opstalschade?