Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

energieverbruik
energieverbruik - 30-11-2015 21:48:03
Huishouden & Energie

Vloerverwarming


mercedesbowie,

in het geval vloerverwarming als hoofdverwarming is het advies om zo gelijkmatig mogelijk te stoken en niet een al te grote nachtverlaging in te stellen ten opzichte van de dagtemperatuur. ik denk daarbij aan 1 of hooguit 2 graden.
ik heb me even ingelezen in de "nest" thermostaat en ik kom nogal wat klachten tegen op de diverse forums waar het betreft de aansturing van vloerverwarming en zeker in combinatie met radiatoren in de overige vertrekken. de beide warmtebronnen hebben een heel verschillend regelgedrag en dat maakt het voor de thermostaat van eender welk merk niet makkelijk. maar mede het zelflerende regelgedrag van uw nestthermostaat zouden de klachten kunnen veroorzaken. u heeft eerder een andere kamerthermostaat gebruikt natuurlijk, werkte de vloerverwarming toen wel goed en zat die op dezelfde plaats?
als dat het geval is zou ik u adviseren het zelflerende regelgedrag uit te schakelen op uw nestthermostaat