Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hajobosk - 02-01-2016 22:14:46
Auto & Vervoer

Zwarte rook en te nhoog brandstofverbruik

de brandstofpomp is weer terug in de camper gezet. de problemen zijn niet opgelost. het lag dus niet aan de brandstofpomp. we hebben er toch maar een nieuwe interkoeler ingezet (omdat de vorige eigenaar twee jaar terug er een nieuwe turbo heeft ingezet) en alle slangenklemmen op de luchtslangen goed gecontroleerd. het ziet er naar uit dat er geen luchtlekkage na de luchtmassameter is. bij het uitlezen van de ecu waren dit keer alle foutmeldingen verdwenen. maar we zijn toch maar weggegaan bij de portugese bosch-garage, omdat zij niet kunnen ontdekken waardoor de problemen worden veroorzaakt (zwarte rook en hoog dieselverbruik). de kosten die we tot nu toe hebben gehad zijn alleen de transportkosten van de pomp naar nederland. de overige kosten hebben perdok en bosch op zich genomen.


hiermee zijn we (voorlopig) althans aan het eind van ons onopgelost probleem gekomen.


in de (nabije?) toekomst gaan we naar een nog te vinden goede fiat-garage of we laten de boel nakijken wanneer we weer terug zijn in nederland. dan als leek alleen maar “een vinger aan de pols houden als het om de kosten gaat”, zoals iemand schreef. dus hiermee is voor nu dit draadje afgesloten.


iedereen nog bedankt voor het meedenken en aandragen van mogelijke oplossingen.


hajo bosk.