Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lottesanne
lottesanne - 06-01-2016 19:38:19
Geldzaken & Recht

Ouderenkorting

Tijger1 heeft het bij het juiste eind. men heeft recht op ouderenkorting in het jaar waarin men de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. de ouderenkorting kan niet eerder te gelde worden gemaakt dan vanaf het momen dat men pensioengerechtigd is. dit wordt automatisch  verrekend met de aow, bij mangnolia dus eerst in december. maar je hebt wel het hele jaar recht op de ouderenkorting, dus ook over de periode waarover mangnolia nog bijstand kreeg. het restant van januari tot en met november kan hij terugkrijgen via een aangifte.
de bijstand dient rekening te houden met de verworven inkomsten. kan men die inkomsten niet direcht te gelde maken, maar bijvoorbeeld achteraf via een aanslag, kan de sociale dienst op grond van artikel 58 lid 2 sub f deze inkomsten alsnog terugvorderen (achteraf verworven inkomsten die betrekking hebben over de periode waarover men bijstand genoot). dus de ouderentoeslag van januari tot en met november komt de sociale dienst toe, omdat de bijstandsgerechtigde achteraf recht had op een lagere bijstand. de sociale dienst staat dus in haar recht om van magnolia te eisen dat hij aangifte deed en de ouderenkorting voor 11/12e deel terug te vorderen. niet alle sociale diensten doen dit, maar de gemeente waar mangnolia woont doet dit dus wel