Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

donkschr
donkschr - 20-01-2017 13:52:04
Garantie & Verzekeringen

Omzetten begunstigde begrafenispolis, geen contact met verzekeringsnemer

Sommige antwoorden begrijp ik niet en vraag mij af of deze ook wel juist zijn.

mijn vader heeft toen ik heel klein was begrafenispolissen afgesloten bij een voorloper van reaal verzekeringen. hij was de verzekeringnemer/premiebetaler en ik was/ben de verzekerde c.q. begunstigde. mijn vader is al bijna 38 jaar overleden en kan nooit meer iets aan deze verzekering wijzigen of opzeggen. de verzekering is allang premievrij, dus er wordt niet meer voor betaald. mijn adreswijzigingen heb ik altijd aan de verzekeringsmaatschappij doorgegeven en zij hebben deze ook in hun administratie verwerkt. alle correspondentie krijg ik dus al jaren lang. bij de verzekeringsmaatschappij is waarschijnlijk helemaal niet bekend dat mijn vader al jaren geleden is overleden.

ik zelf heb ook al weer jaren geleden een begrafenisverzekering voor mijn dochter afgesloten. ook bij reaal verzekeringen. mijn dochter is toen opgenomen als verzekeringnemer en als verzekerde en ik als premiebetaler. de begunstiger is degene die tot het uitvoeren van de uitvaart opdracht gaat geven en daartoe ook bevoegd is. tot nu toe betaal ik nog steeds de premie, maar over 2 maanden wordt deze polis premievrij. de verzekering laat ik dan ook overschrijven op het adres van mijn dochter. zij ontvangt vanaf dan alle correspondentie.   

volgens mij gaat het er dus om wie de verzekerde is en niet wie de verzekeringnemer is/was!