Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
antennehenkie - 03-02-2017 13:27:35
Elektronica & TV

Horizon van ziggo

Hallo baardmansbert, als je vele moet geloven dan krijg je soms toch een verkeerd advies aangeboden. de meeste antwoorden zijn meestal negatief.
maar dat is niet zo. ik heb al meer dan een jaar de horizonbox van ziggo plus een extra box voor op mijn tweede televisie te kijken. en als ik eerlijk moet zeggen ben ik er zéér te vreden over. maar je zult er wat voor over moeten hebben voorwat de televisie installatie in huis betreft. de meeste mensen die het hardst schreeuwen dat deze veel ellende geven die hebben beslist hun installatie niet in orde geloof mij maar. als jou installatie voldoet aan alle gestelde normen waar ziggo vanuit gaat en dat je de juiste antenne materialen gebruikt zal deze box ook bij jou voor 99 % zonder storingen werken. het is namelijk zo voor deze horizonbox heb je alleen een goede storingsvrije tv-coax aansluiting nodig waarvan alle antenne-materialen "retour-geschikt" moeten zijn. dit is punt 1. omdat je deze box alleen krijgt met een alles in een pakket heb je ook internet en telefoon via een extra modem in huis. je krijgt hulpmiddelen die retourgeschikt zijn in je installatie pakket van ziggo er bij geleverd. maak hier absoluut gebruik van. je hoeft verder deze box niet op je internet modem aan te sluiten een goede rechtstreekse goede geteste coax verbinding zonder sluiting is voldoende .hier zit ook bij de meeste de fout omdat een flinterdun draadje van de afscherming je een hoop ellende kan bezorgen.let hier dus goed op . er zijn diversre eenvoudige testers voor in de handel. het is verder van belang om een goede coaxkabel te gebruiken, aan te bevelen een coax kabel van het merk hirschmann type 9ts. deze coax kabel houd de signalen van het 4g gsm net buiten de deur die op sommige frequenties invloed kunnen hebben. kijk ook goed naar je antenne overname punt, heb je nog een tv aansluitdoos op de groene cai kabel zitten waar een tv en radio aansluiting op zit deze vervangen door ziggo dit wordt gratis door een monteur van ziggo gedaan. overigens zijn deze dozen type dio-01 c+h+el ook los verkrijgbaar kosten ongeveer €25,00 als je deze gratis kunt krijgen. dit is mijn mening waarom er zoveel negatieve antwoorden zijn . terwijl het allemaal niet nodig. ook als je het internet van ziggo goed aansluit heb je geen problemen. verder nog een tweede of derde box aansluiten, dit kan met een coaxkabel maar dat raad ik tenzeerste af omdat je met deze verbinding ontzettend veel storingen ondervind doe dit met een goede internet datakabel van het type utp cat 5e of cat 6 gebruik geen cat 5 kabels..dit geeft de beste verbinding zonder storing op je tweede en derde televisie. ik wens je veel kijk plezier toe. maak geen gebruik van een wiffi verbinding met meerdere boxen geeft j grote ellende. vaste verbindingen zijn vele malen beter en sneller.