Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 13-02-2017 12:44:10
Voeding & Gezondheid

Frituur olie 3liter

in de eu is in 1980 al de afspraak gemaakt, dat als een bedrijf met statistische proeven en metingen aan kan tonen, dat gemiddeld een bepaald gewicht / volume in een verpakking zit, dat gewicht vermeld mag worden met een "e" erachter. anders moet het vermelde er altijd inzitten. ( oftewel: zonder "e'tteken - van bijv buitend e eu - zit er altijd gemnmiddeld iets meer in ) daarnaast mag de afwijking niet meer zijn dan een bepaalde tolerantie. bijv een blikje van 250 ml moet de werkelijke inhoud tussen 241 en 259 liggen, met gemiddeld 250 ml. ( n.b.: de huidige machinale afvullingen zijn beduidend beter geworden + er wordt altijd al wat over gevuld, dus ligt anno 2017 zo tussen de 249 en 252 ml. dit alles bij eu/nle kamertemperatuur = 20 c.
even verder lezen, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/e-teken . zie ook http://wetten.overheid.nl/bwbr0003310/2012-03-21 en http://eur-lex.europa.eu/legal-content/nl/txt/?uri=uriserv:l32029 en http://www.nmi.nl/nl/e-teken-voorkom-ncfs/.even googelen - anno 2017 toch niet echt een intellectueel hoogstandje met bijv. "afvullen e-teken eu regeling".
bij een afvulgewicht / volume van 1-10 kg/ltr mag er mag er wettelijk een tolerantie zijn van + / - 1,5%, doch... gemiddeld: nul. dus.. het kan voorkomen, dat je 1,5% minder in die 3 ltr verpakking vindt, dus .. - 45 ml, maar ook + 45 ml. tijd dus, dat sommigen leren rekenen, % sommetjes, ik dacht vroeger 4e klas lagere school.
als dus 2 flessen met opdruk 3 ltr nodig zijn om een pan met 3 ltr te vullen, dan:


a)      belazert al jaren de fabrikant, vandemortele, resp. de andere private label leveranciers, dit wel op een enorme wijze, met de hele retail keten in slaap ( zijn ook niet achterlijk, nemen regelmatig steekproeven en krijgen de uitslagen van de meetwaarden van de fabrikant) en de controlerende instantie nvwa bewusteloos ( die controleert). sorry, doch... als oud-supermarkt inkoper ken ik vandemoortele al sinds 1977. idem de nvwa. die weten echt wel, wat ze doen.  ( zie ook http://www.diamant-foodservice.com/contact-vandemoortele/adres-en-contactformulier )


b)   de inhoudsaanduiding van uw pan deugt van geen kanten. even controleren: water weegt - zo goed als - 1 kg voor 1 ltr ( bij 20c) = 3 havo natuurkunde kennis. dus op de weegschaal en er 3 ltr water indoen. het geheel moet dan 3 kg zwaarder geworden zijn. had ik eerst even gedaan, voordat ik met dit verhaal naar buiten was gekomen.


c)    zeker weten, dat met 3 ltr gevuld moet worden, en niet met 6 ltr ? even lezen dus.


d)   u vermeldt een klinkklaar onzin-verhaal zonder enige onderzoek vooraf.