Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Grunnen.
Grunnen. - 04-05-2018 16:07:16
Elektronica & TV

Resonantie in glasvezel kabel ?

Resonantie & eigentrilling
resonantie is het verschijnsel dat een voorwerp mee gaat trillen met een van buitenaf opgelegde trilling (een gedwongen trilling). de frequentie waarmee een voorwerp uit zichzelf trilt wordt eigenfrequentie genoemd. resonantie is maximaal als de eigenfrequentie en de van buiten opgelegde trilling gelijk zijn. dit blijkt grote gevolgen voor de amplitude van de trilling te hebben. in deze videoles een aantal situaties: 1) eigenfrequentie kleiner dan de frequentie van de opgelegde trilling 2) eigenfrequentie gelijk aan de frequentie van de opgelegde trilling en 3) eigenfrequentie groter dan de frequentie van de opgelegde trilling.

kortom resonantie door kabels is onzin . je bedoeld waarschijnlijk interferentie ,  indien dat het geval is ,wil het omdraaien van de stekkers van radio(wekker) wel eens een oplossing zijn.