Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-12-2005 08:45:07
Geldzaken & Recht

Afmelden bkr na hypotheekaflossing

beste kringloop,


het bkr bewaart kredietgegevens voor een periode van 5 jaar standaard. hier staat geregistreerd welk bedrag u geleend hebt voor (o.a.) de hypotheek en de gevevens v.w.b. de looptijd, de afgesproken aflossing, de aanvangs- en sluitingsdatum van het krediet.


de deelnemers binnen het bkr zijn kredietverstrekkers en gsm-aanbieders. uw hypotheek is aangemeld door de bank of andere instelling waar u uw hypotheek had lopen en deze instantie is ook verplicht om aan het bkr te melden dat het krediet is afgelost of dat er andere wijzigingen hebben plaatsgevonden. een notaris staat hier buiten, want die is geen deelnemer binnen het bkr.


informeert u eerst dus bij de kredietverstrekker of zij de wijzigingen van uw gegevens hebben doorgegeven aan het bkr.


u kunt overigens uw eigen gegevens tegen een kleine vergoeding (eur 4.50) opvragen bij het bkr. dit kunt u doen bij het bkr in tiel na een telefonische afspraak. u moet de gegevens dan een dag later zelf ophalen in tiel. of u kunt bij uw bank een verzoek hiertoe indienen. u betaalt dan ook aan de bank en u vult hier een verzoekschrift in dat zij naar het bkr sturen. na 1 of 2 weken ontvangt u het overzicht dan thuis. in beide gevalen: legitamatie verplicht!


brynnar