Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gentlepeople - 26-11-2018 19:36:45
Vrije tijd & Tuin

Buurvrouw heeft heg verwijderd

Als de heg een erfafscheiding is en er met bewijs (getuigen/planter) langer dan 20 jaar staat (verjaringstermijn!) dan is de heg mandelig en mag slechts met toestemming van de andere buur worden weggehaald!
grondregel van het burenrecht is: de ene buur mag van de andere buur vorderen dat er op of nabij de kadastrale erfgrens een kenbare afscheiding wordt geplaatst. beide buren betalen in gelijke mate aan de plaatsing van deze erfscheiding.
vergeet niet dat burenrecht (burgerlijk wetboek) aanvullend recht is en dat betekent indien beide buren van het burenrecht willen afwijken dat gaat boven het burenrecht uit het burgerlijk wetboek! het is dan wel verstandig dat ook schriftelijk te laten vastleggen (vooral goed omschrijven hoe dat afwijkt van de kadastrale grens!).