Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Wa
Wateenrotkat - 26-08-2020 11:11:30
Geldzaken & Recht

Kat indringer

@zoekster: [quote >>] u klinkt een beetje in de war en obsesief. katten nemen geen wraak omdat uw hond is overleden. ze denken niet als mensen.  ze houden van rustige zachte plekjes en vinden uw bed ideaal, meer is het niet. het heeft niets met u of uw hond uit te staan.
ik snap niet dat water niet helpt, water helpt altijd. de plantenspuit erop en weg is hij. peper in zijn vacht gaat echt niet helpen. probeer een hor en wat minder te stressen. huisdieren zijn overigens een uitstekend middel om te ontstressen. vooral veel aaien, u zult zien u wordt binnen de kortste keren de kalmte zelve. [end quote]

deze reactie van 'zoekster' is een prachtige demonstratie hoe kattenliefhebbers reageren en hun verantwoordelijkheid voor hun kat afwentelen. ik heb geen kat, ik wil geen kat, en ik ga andermans kat zeker niet aanhalen, dan voelt ie zich nog welkom ook, en dat istie niet.

een kat, en zeker een kater, loopt niet vrijblijvend binnen, was dat maar zo. hij sproeit, hij laat haren achter, en 'plast' op de meest onmogelijke plaatsen. zoals bij een vriendin indertijd juist op het bed. het gaat om een kater, en die markeert zijn territorium. omdat een ander zo nodig een kater moet hebben, lopen wij altijd er op te letten of het hor wel dicht is, en dat met deze hittegolf van afgelopen maand. ik vind dat niet kloppen.

u projecteert uw eigen beleving en affectie voor een kat op een ander. en u wrijft me aan dat ik in de war en obsessief ben. dat is heel erg fout. u strijkt mij nu tegen alle haren in, om het zo maar eens uit te drukken. houd het bij jezelf, en je kat erbij.
als het uw kat was, en ik met u in gesprek zou moeten gaan, dan zou ik een buurtbemiddelaar nodig hebben om deze enorme kloof in denken te overbruggen.

en uiteindelijk reageert u off-topic, daar u de vragen niet beantwoord. dat een kat van zachte plekjes houd is mij bekend, honden ook, en ik ook eigenlijk wel. en uw reactie impliceert ook dat u het normaal vind om in je eigen huis met een plantenspuit dingen te besproeien. ik vind dat raar en onzinnig. heeft de hond nooit nodig gehad. heerlijke ontstressor was dat. wat een schat!

ik zie wel wat u bedoeld ("ik zie u wel"), maar andersom lijkt van niet. ik kan ook daarom helemaal niks met uw reactie.