Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Incasso bureau

opnieuw bewerkt (n.a.v. inhoud van latere reacties) : dat mag. het zou echter best zo kunnen zijn dat hier sprake is van phishing. en dat mag dus niet!

een incassobueau heeft een opdrachtgever en op zich is het al bijzonder merkwaardig dat u wordt benaderd via een e-mail omdat dat ten eerste normaliter schriftelijk gebeurt aan het adres dat de opdrachtgever heeft opgegeven en het opgegeven zijn van een e-mail adres al merkwaardig is. (hoe komt men aan dat adres?

in de e-mail dient aangegeven te zijn wie de opdrachtgever is en ook om welke vordering het dan gaat? is dat bij u het geval? 

in ieder geval lijkt het mij erg zinvol, zeker als ik noem niet het geval is om melding te doen bij https://www.fraudehelpdesk.nl/contact/" target="_blank">https://www.fraudehelpdesk.nl/contact/ of via valse-email@fraudehelpdesk.nl . men zal u daar ongetwijfeld antwoord geven of er inderdaad sprake is van een vorm van fraude/poging tot oplichting.

zend een kopie van de e-mail via doorzenden naar de fraudehelpdesk.

aanvullend nog dit: niet reageren op de e-mail (anders dan het doen van melding aan de fraudehelpdesk). als er sprake is van een rechtmatige vordering zal dat dan toch via een aangetekend verzonden brief dienen te gebeuren en geldt verder dat er uiteindelijk bij betwisting sprake moet zijn van een gerechtelijke uitspraak. en dat gebeurt uitsluitend na dat u door een gerechtsdeurwaarder via een betekend exploit ben opgeroepen voor een zitting. als dat (onverhoopt) aan de orde komt, negeer dat dan niet omdat indien u niet verschijnt een verstekbeslissing in uw nadeel het gevol zal zijn. (dit laatste allemaal ter toelichting) k