Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 01-03-2022 09:44:05
Elektronica & TV

Ziggo fm naar dab+

Als al opgemerkt is het niet zo zoals u stelt.
bij mij is ziggo al ruim een jaar geleden gestopt met doorgeven van anologe radio signalen. 
de antenne die men geeft is als ook al gezegd niet meer en minder dan een antenne voor fm ontvangst.
uik beschik zelf ook over een uitstekende tuner/versterker zonder dab+ en heb een draad aangeslten (niet van ziggo maar één die ik nog had die was bijgeleverd bij de tuner)  en ontvang daar nog fm zenders mee.

daarnaast beschik ik over één siecifiek dab+  / fm ointvanger en ook over een fm/dab/internetontvanger/bluetooth/cdspeler en externe audio ingangen (usb en stekker).
het probleem daarbij m.b.t. dab+ is dat de ontvangst in binnenruimten slecht si en van een aantal zenders zelfs onmogelijk waarom ik beide ontvangsre in vensterbanken heb geplaatst. het aanbod is wel veel groter dan via fm zoals bijv. npo radio 5, classic.nl etc. veel andere zenders zoals in mijn geval o.o. wdr4 en classic soundtracks ontvang ik via het internet.  beide apparaten zijn ook aan te sluiten op mijn tuner versterker maar dat heb ik niet gedaan.
toch benut ik die ook af en toe voor radioontvangst en dan voorzenders die digitaal via mijn tv provider worden aangeboden. mijn tv is qua geluid aangesloten op de tuner/versterker en ook dat werkt prima. ziggo biedt ook via de kabel digitaal veel radiozenders aan die dan via de tv te beluiteren zijn (en u kunt de tv dus ook aansluiten op uw versterker.  en herhaald, dab+ is qua ontvangst bereik mogelijkheid niet wat via fm kan en nog veel minder dan via de oude lange, midden en korte golf.