Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-06-2022 16:48:49
Geldzaken & Recht

Mag een incassobureau inzage van mijn maandelijkse inkomen vragen?

neen, dat mag niet en zie https://rechtswinkel.nl/vragen/mag-een-incassobureau-dus-geen-deurwaarder-al-je-persoonlijke-inkomensgegevens-opvragen-met/51007" target="_blank">https://rechtswinkel.nl/vragen/mag-een-incassobureau-dus-geen-deurwaarder-al-je-persoonlijke-inkomensgegevens-opvragen-met/51007   u heeft een betalingsovereenkomst en die dient men na te leven zonder verdere eisen. voor alle zekerheid, zie dit:  voor juridisch advies kunt u zich ook wenden tot:

- het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (10 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl en laat u niet intimideren door het bureau. let op, als het een echte deurwaarder is mag het welmaar ik begrijp uit uw vraag dat het een incasso.... is waarvan er helaas enkele zijn die het onderste uit de kan willen halen. als al gezegd, er is een overeenkomst en indien men die nu eenzijdig niet nakomt is dat te zien als wanprestatie en zie dan ook nog https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/


  en eventueel https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schulden/vraag-en-antwoord/klacht-incassobureau" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schulden/vraag-en-antwoord/klacht-incassobureau  indien u die gegevens wel geeft loopt u risico dat men meer zal gaan eisen als maandelijkse betaling.

ik adviseer u, indien u dat nog niet heeft gedaan hulop te zoeken bij een instelling voor sociale en maatschappelijke hulpverlening. herhaald, het mag niet! sommigen proberen het wel!