Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 21-07-2022 19:59:06
Geldzaken & Recht

Hoe bereken ik mijn jaarinkomen

Als hij nu nog werkt, dan zijn er de volgende posten om rekening mee te houden om het jaarinkomen te berekenen:
- zijn maandsalaris tot september
- zijn vakantiegeld wat in mei (of juni) is uitbetaald 
- het vakantiegeld wat vanaf juni (of juli) t/m augustus wordt opgebouwd bij zijn werkgever. dit wordt bij pensionering uitbetaald
- de uitbetaling van zijn eventuele saldo aan vakantie-uren, overuren, adv-uren etcetera. alle uren die bij pensionering niet zijn opgemaakt, zullen bruto worden uitbetaald. 
- een eventuele bonus/pensioneringsvergoeding of hoe het ook genoemd wordt. er zijn de nodige bedrijven/cao's waar je recht hebt op uitbetaling van een extraatje bij pensionering. 
- de bruto aow en pensioenen vanaf september
- eventuele (neven) inkomsten na pensionering, bijvoorbeeld een symbolische vergoeding uit vrijwilligerswerk, bijbaan oid.

het vakantiegeld wat over de aow of pensioenen wordt opgebouwd, hoeft u niet mee te rekenen bij het bruto jaarinkomen van dit jaar, want die vergoedingen worden pas volgend jaar in mei of juni uitbetaald.