Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 26-10-2022 19:02:23
Huishouden & Energie

Showmodel

U kunt de  leverancier voorleggen  dat u wenst te annuleren omdat de kookplaat die u bij hem / haar heeft besteld naar uw mening wel degelijk leverbaar is.  helaas echter, het gelet op het gegeven dat u aanbiedingen ziet elders op het i-net of daar de gewnesnste kookplaat dan inderdaad wel leverbaar zij. gelet op productieproblemen door o.a. corona, te weinig personeel en onderdelen kan het best zo zijn dat via die weg ook niet kan worden geleverd. 

en m.b.t. die mogelijkheid is mijn advies, accepteer het aanbod van het showmodel en probeer enige korting te bedingen. of bewijs dat de kookplaat inderdaad wel leverbaar is. in dat geval is de leverancier in gebreke om te voldoen aan de koopovereenkomst en zie dan: https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ en is dit te benutten: https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/

van belang hierbij is ook nog wat eventuele annuleringsvoorwaarden zijn en indien de leverancier echt niet kan leveren is er sprake van overmacht.