Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 12-01-2023 10:00:03
Geldzaken & Recht

Contract loopt af maar mijn enkel is gebroken

Uw vraag is op basis van de vigerende arbeidswetgeving en  helder te beantwoorden. indien u een overeenkomst heeft voor bepaalde tijd dat verloopt op 12 februari a.s. eindigt dan van rechtswege. de werkgever dient wel door te betalen en kan dat vergoed krijgen vanuit het uwv en zie daarvoor: o..a. 

https://www.vijverbergadvocaten.nl/arbeidsrecht/flexibele-arbeidsrelaties/werkloos-ziek-na-einde-arbeidsovereenkomst-bepaalde-tijd" target="_blank">https://www.vijverbergadvocaten.nl/arbeidsrecht/flexibele-arbeidsrelaties/werkloos-ziek-na-einde-arbeidsovereenkomst-bepaalde-tijd 

waarin deze tekst: 
ziektewetuitkering

de werkgever is verplicht om gedurende de eerste twee jaar van ziekte het loon van de werknemer door te betalen. dit wordt de loondoorbetalingsverplichting genoemd. tijdens de loondoorbetalingsverplichting zijn zowel werkgever als werknemer verplicht om re-integratie-inspanningen te leveren die ervoor moeten zorgen dat de werknemer weer zo snel mogelijk (gedeeltelijk) aan de slag kan. zolang de werknemer ziek is, kan de werkgever de arbeidsovereenkomst niet beëindigen.


wel kan een werkgever ervoor kiezen een tijdelijke arbeidsovereenkomst met een zieke werknemer niet te verlengen en te laten aflopen. de werkgever hoeft geen reden van niet verlengen op te geven. de werknemer treedt in dat geval ziek uit dienst. voor de resterende tijd waarin normaliter de loondoorbetalingsverplichting van twee jaar geldt, ontvangt de werknemer een ziektewetuitkering. als de werknemer na een periode van twee jaar nog steeds ziek is, kan de wia-uitkering de ziektewetuitkering opvolgen.


een werkgever kan vanaf 1 januari 2017 ervoor kiezen eigen risicodrager te zijn voor de ziektewet. als een werknemer aanspraak maakt op een van de uitkeringen, dan heeft dat gevolgen voor de werkgever. 
hierna komt de melding om dit kantoor te benaderen, dat behoieft u niet te doen, benaderen van het uwv is beter. of 

- het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (10 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl  dit ius nu iets waarvooir o.a. lidmaatschap vcan een vakbond zinvol is m.i. 


 


https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/wanneer-wordt-mijn-arbeidsovereenkomst-beeindigd" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/wanneer-wordt-mijn-arbeidsovereenkomst-beeindigd