Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

id
idaeon - 24-03-2023 13:25:55
Geldzaken & Recht

Pensioen en kredietkaart

Heeft helemaal niets met je pensioen te maken.
ik (46) ben nog lang niet met pensioen en maakte onlangs hetzelfde mee met ics.
ik heb al jaren een gespreid betalen functionaliteit op mijn card. makkelijk om een keer een maand te kunnen overbruggen.
veel langer dan een maand of 2 a 3 heeft een bedrag nooit open gestaan. altijd netjes betaald, nooit een ongeoorloofde achterstand gehad.

ik ontving een brief dat ik al 18 maanden geen gebruik had gemaakt van de gespreid betalen functionaliteit (zou kunnen) en dat ics daarom besloten had om deze functie stop te zetten. toen kwam het... als ik die functionaliteit zelf ook niet meer wilde hoefde ik niets te doen (en zou er verder ook geen onderzoek volgen). wilde ik die functionaliteit wel behouden dan zouden ze wel eens even onderzoek gaan doen naar mijn inkomsten om te kijken of ik gespreid betalen wel mocht houden, maar bovenal of ik uberhaupt de kaart nog wel mocht gebruiken. met andere woorden ik kon de kaart ook gewoon helemaal kwijt raken.

dat laatste vond ik heel krom. want ik mocht sowieso de kaart houden, zonder onderzoek, als ik de functie gespreid betalen maar gewoon liet vervallen.
als ik de functie wel wilde houden dan was er niet slechts sprake van onderzoek of gespreid betalen nog wel verantwoord was, maar ook of ik uberhaupt de kaart mocht houden. het voelde als een soort van dreigement; heb niet het lef om alsnog gespreid betalen te houden, want dat kan je duur komen te staan.

heb na 30 jaar de card gewoon zelf maar helemaal opgezegd en nu een van mijn eigen bank (niet aangesloten bij ics)