Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Je
Jeroen_A - 27-06-2023 18:46:30
Geldzaken & Recht

Erfdienstbaarheid op zijpad

Ik word verkeerd begrepen geloof ik. het is geen "achterom". het is een zijpad langs mijn huis, wat aansluit op één van de paden naar en de straat achter ons en richting de brandgang. echter, het is één van de paden, niet het enige pad. de andere paden worden echter wel onderhouden door de gemeente, waaronder eenzelfde pad van een hoekwoning schuin achter mij. dat lijkt me toch vrij krom. waar ze zich op beroepen is de kadastrale kaart, wat ze dus al die jaren ervoor nooit hebben gedaan. dat is nu juist mijn punt. het pad dichtgooien zou voor de bereikbaarheid van de straat hierachter en de brandgang op zich geen belemmering opleveren. alleen moeten mijn buren aan mijn kant van de straat dan bijv. wel verder om met kliko's bijv. en ook meerdere gebruikers van dit pad van twee straten moeten dan een ander pad kiezen. ik denk niet dat ik me erg populair maak als ik dit pad dicht ga gooien. anderzijds, veel buren weten inmiddels van de situatie, zijn het ook wel met me eens en vinden het wat kinderachtig van de gemeente, maar vinden het ook allemaal wel prima en gaan ook niet klagen bij de gemeente. dat mag ik nu dus doen. en ook daar heb ik niet zoveel zin in...

@sjjoppy. dat is inderdaad een optie waar ik ook al op heb lopen zoeken. voor mij zou het prima zijn als alles zo blijft zoals het is, maar dat de gemeente dan wel 's het pad gaat onderhouden zoals alle andere paden in de buurt. in ruil daarvoor vangen ze wat extra belasting dmv een voor mij hogere woz waarde, wat ik prima vind. maar dat willen ze dus niet en nu wil ik dus van het pad af.

ik heb overigens ook ergens gelezen dat als de gemeente meer dan dertig jaar het pad onderhouden heeft, ze nu niet ineens zich daarvan kunnen onthouden en ik dus van de erfdienstbaarheid af kan. maar dan gaat de gemeente het ook niet onderhouden en ben ik dus genoodzaakt om het pad dicht te gooien. en dat is wat ik nu eigenlijk niet wil ivm mijn buurtgenoten.