Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 05-09-2023 14:10:43
Geldzaken & Recht

Verantwoordelijkheid kinderdagopvang

De kinderdagopvang heeft een verantwoordelijkheid maar u als ouder ook door zodra u weet in welke weken uw kind afwezig zal zijn dit tijdig door te geven. zeker in de vakantieperiode zijn veel kinderen afwezig en dan kunnen de personeelsroosters aan de hand van het aantal kinderen waarvan verwacht wordt aanwezig te zijn samengesteld worden. als een ouder nog tegoed dagen heeft en nog geen vakantiedagen gepland heeft kan het kind indien tijdig doorgegeven in die vakantieperiode op basis van het tegoed toch naar de opvang.
het is algemeen bekend dat door personeelsgebrek menig kinderdagverblijf de roosters aan het aantal verwachte kinderen indeelt maar ouders hebben er ook een handje van om zonder afmelding vooraf of op de dag zelf hun kind thuis te houden en dan blijft die plek leeg en dat zou een dag kunnen zijn waarvoor u een tegoeddag had gewenst.
mede daarom is het van belang dat alle ouders tijdig doorgeven wanneer hun kind vanwege vakantie niet aanwezig zal zijn omdat er dan een lange termijn rooster opgesteld kan worden waarin kinderen middels het opgebouwde tegoed opgevangen kunnen worden.