Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Am
Amberdvb - 07-09-2023 09:36:41
Winkels & Webshops

Luxplus, oplichters?

Je moet als klant duidelijk ingelicht zijn over de mogelijkheid dat het abonnement stilzwijgend verlengd wordt. dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door in de algemene voorwaarden duidelijk op te nemen dat het abonnement eerst afloopt wanneer je bij de aanbieder van het abonnement aangeeft dat je het abonnement wilt stopzetten. gelukkig mogen de aanbieders van abonnementen niet zomaar elk abonnement stilzwijgend verlengen, zij moeten voldoen aan de voorwaarden van het consumentenrecht, in dit geval boek 6 van het burgerlijke wetboek.


om te weten of een abonnement stilzwijgend verlengd mag worden, is het altijd belangrijk om goed op te letten wanneer het abonnement afloopt en welke voorwaarden er gelden voor verlenging. zo voorkom je dat je ongewenst aan het abonnement vastzit en onnodig kosten maakt. het is daarom verstandig om de voorwaarden van het abonnement goed door te lezen voordat je een abonnement afsluit, en om bij te houden wanneer het abonnement afloopt. zo kun je tijdig beslissen of je het abonnement wilt verlengen of opzeggen.

https://juristenblog.nl/mag-je-abonnement-stilzwijgend-verlengd-worden/" target="_blank">https://juristenblog.nl/mag-je-abonnement-stilzwijgend-verlengd-worden/