Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 07-11-2023 16:40:36
Auto & Vervoer

Boete aanvechten via mywheels of voor de rechter laten komen?

Mywheels is er verantwoordelijk voor dat voor het betreffende kenteken een vergunning is aangevraagd, verkregen en in het voertuig aanwezig. de bestuurder dient te allen tijde zich er van te overtuigen dat het parkeren van het door hem bestuurde voertuig op de locatie waar hij gaat parkeren ook toegestaan is. u als bestuurder moet dus controleren of een vergunnning aanwezig is.
het is mijn niet duidelijk of amersfoort met digitale vergunningen werkt of dat de  vergunning dadwerkelijk zichtbaar in de auto aanwezig moet zijn. in het laatste geval had u dus moeten kunnen zien of er een geldige vergunning was.
overigens is niet helemaal duidelijk voor welk feit de bekeuring is uitgeschreven. parkeervergunning overtredingen worden in de regel via een parkeerbelastingaanslag afgedaan en die gaan niet via het cjib.
als u de auto geparkeerd had op een verboden te parkeren plek dan is een parkeervergunning ook niet van toepassing.
niet elke bekeuring overdraagbaar aan de feitelijke bestuurder. het kan dus dat mywheels de bekeuring betaald en dit bij u in rekening brengt.
afhankelijk van de aard van de ovetreding en of mywheels wel of niet in verzuim was mbt de aanwezigheid van een vergunning is dit laatste aanvechtbaar.
de rechter, en zeker in geval van een naheffing parkeerbelastingaanslag, zal niet geinteresseerd zijn in het wel of niet in verzuim zijn van mywheels omdat dit een zaak is tussen u en mywheels.