Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 15-12-2023 16:20:39
Geldzaken & Recht

Niet geboden termijn gekregen: incassokosten?

De dag waarop u het bericht krijgt telt niet mee. de veertien dagen gaan in op de dag volgend op de dag van ontvangst. u heeft op 28 november 2023 de emails ontvangen. dan is dag 1 op 29 november, dag 2 op 30 november, dag 3 op 1 december ... dag 14 op 12 december. binnen 15 dagen betekent dat u uiterlijk op 12 december nog had kunnen betalen.
de meeste bedrijven zijn overigens niet zo streng gelukkig, die wachten dan nog wel een extra dagje of zo om de aanmaning te versturen.
betalen betekent overigens wel dat het geld op 12 december op de bankrekening van het bedrijf moet zijn gearriveerd. het betekent niet dat u op 12 december de boel nog kunt overschrijven, want als er vertraging bij de bank ontstaat dan blijft dat uw verantwoording. maar ook dan zijn demeeste bedrijven niet zo streng.

als u wilt weten hoe het wettelijk zit, dan staat dat in het bwb, ws. in boek 7 dat over contracten gaat. of u laat het bij de rechter voorkomen. die weet meer, namelijk hoe de wet moet worden geinterpreteerd.