Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pensioen

U heeft een inhuurcontraact en dan is m.i. een belangrijke vraag hoe lang u al werkzaam bent voor die inkener. de voilgende vraag is wat dhierover in de inleen cao staat. hoe dan zo is het een absoluut gegegevn dat u eerst recjten kunt ontlenen aan opgebouwd pensioen zodra u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en zoals u, c.,q. uw werkgever het stelt komt het m.i. toch echt neer op een salarisverlaging en dat is ook m.i. merkwaardig. in ieder geval dient u er mee akkoord te gaan en zou het zonder uw schriftelijk akkoord helemaal niet kunnen. in mijn advies / hr evaruing heb ik iets dergelijks nog niet meegemaakt. het beste is m.b.t. dit soort zaken om lid te zijn van een vakbond en daar kunt u alsdan om hulp/advies vrage. u kunt ook indien u geen lide bent zich wenden tot 

- het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (10 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl.  

zoals ik het begrijp wordt uw ewergever 'hier beter van' omdat die minder salaris zal betalen en bovendien: is uw pensioenbijdrage niet gerelteerd qua % aan het brutosalaris. nog iets anders gezegd: ik ken in ieder geval geen enkele pensioenregeling waarbij de bijdrage hoger wordt ziodra iemand de 65 jarige leeftijd bereikt. dat is overigens iets waar het pensioenfonds resp. pensioenverzekeraar nader antwoord op kan geven, herhaald, ik ken een dergelijke regeling niet voorzover ik pensioenfondsreglementen ken.