Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 21-02-2024 16:53:46
Vrije tijd & Tuin

Ik denk er overna om een muziek studio te beginnen welk soort speakers?

Het hangt af van de versterker die u wil gaan gebruiken en het wattage en frequentiebereik dat die versterker kan halen.
een redelijke versterker heeft een frequentie bereik van 20 hz tot 20 khz en dat wil zeggen dat de lage tot en met de hoge tonen goed hoorbaar zijn wat de geluidskwaliteit weer ten goede komt.
de luidsprekers dienen het zelfde frequentie bereik te hebben en een hoger wattage dan de versterker om vervorming en overbelasting van de luidsprekers te voorkomen.
naar een speciaalzaak gaan om daar luidsprekers te gaan horen heeft eigenlijk geen zin want in de speciaalzaak klinken de luidsprekers heel anders dan in u ruimmte van 3 bij 3 meter.
zo af en toe loop ik bij een lokale kringloop winkel binnen en als ik dan zie dat kwalitatief goede apparatuur en luidsprekers voor een spotprijs verkocht worden is het de moeite waard om daar eerst eens binnen te lopen.