Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 29-02-2024 19:27:06
Auto & Vervoer

Zijn er mensen die ook problemen hebben met auto met een vervuilde t dgi motor?

Het probleem van vervuiling in het motorblok komt vooral voor bij auto's die weinig kilometers rijden en nooit écht warm worden. zeker wanneer dat gecombineerd wordt met 'het nieuwe rijden', waarbij al rond 2500 tpm wordt doorgeschakeld naar een hogere versnelling. een motorblok is pas na 20-30 minuten rustig rijden volledig opgewarmd en niet al wanneer de koelvloeistof warm is. de meeste autoritten in nederland duren korter dan het volledig opwarmen van het motorblok 

garantie geven dat het niet meer optreedt kunnen ze logischerwijs niet. bij verbranding treedt immers altijd vervuiling op. de mate waarin dat aankoekt is afhankelijk van verschillende factoren. waaronder de hierboven genoemde motor temperatuur, maar ook de kwaliteit van de brandstof. 

regelmatig een lange rit maken én dan tijdens die lange rit wanneer het motorblok goed is opgewarmd bij het optrekken het toerental richting het maximum doortrekken helpt vervuiling voorkomen. want met hoge temperaturen wordt de boel letterlijk schoongebrand.