Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 04-03-2024 10:42:31
Auto & Vervoer

Beperking van garantietermijn.

Toen ik onderstaande reactie gaf had ik niet gezien dat u al had gereageerd dat het antwoord van @1paul al voldoende was voor u. dat antwoord was inderdaad ook terecht en daarom m.i een topantwoord.

ik verwijder mijn late reactie echter niet.g ook mijn antwoord is neen. 
  dat wil zeggen dat er op zich niets op tegen is dat een fabrikant zelf in zekere situaties de garantietermijn beperkt doch een verkoper zich ten alle tijde dient te houden aan de wetgeving inzake de verkopersveranwtoordelijkheid voor een deugdelijk product. zie daarvoor o.a. de inhoud van de verwijzing die u al kreehg van !@paul1 en zie hier de link naar de hierop betrekking hebbende wetteksten. dat betekent dus dat indien er zich een mankement  aan het gekochte zou voordoen dan niet aan u is te verwijten de verkoper in gebrekje blijft indien hij/zij dan niet handelt volgens de wet. naast de verwijzing naar de wetteksten geef ik u er nog één: 


https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/moet-ik-bewijzen-dat-ik-het-niet-kapot-heb-gemaakt" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/moet-ik-bewijzen-dat-ik-het-niet-kapot-heb-gemaakt


 


 


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html


 


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html


 


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html" target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html   en evt verder t/m art 25


 


u kunt op basis van deze info overwegen, zo er inderdaad sprake zou zijn onverhoopt van een niet aan u te verwijten storing/mankement  om zelf al een ingebreke stelling te doen indien u van mening bent dat de wetgeving niet wordt nageleefd door bijv. deze te benutten: https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ (achtergrond info) https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ en u kunt ook een melding doen bij http://www.consuwijzer.nl/" target="_blank">www.consuwijzer.nl van de acm.