Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Thecla58
Thecla58 - 05-03-2024 13:45:03
Voeding & Gezondheid

Medijnen tekorten afgewenteld op patienten

Ja dat is eerlijk. enkel en alleen het feit dat in nederland er niet zo goed onderhandeld wordt als in andere landen en dst de zorgverzekeraars een preferentiebeleid hebben. duitsland is vele malen groter dan nederland en die krijgen uiteraard anderen prijzen.

ergens, ik meen in 2006, heeft de toenmalige regering besloten dat de marktwerking binnen de zorg moest worden toegelaten, omdat het systeem van particuliere verzekering en ziekenfonds te lange wachtlijsten had. maar ja, die wachtlijsten zijn vaak nog net zo lang als toen. wat mij betreft weg met dit gedrocht en terug naar particulier en ziekenfonds.
dat is wat er, onder andere, aan de hand is met nederland.

waarom ik het eerlijk vind? jij haalt, dadt snap ik, duurdere medicijnen die je nodig hebt (al dan niet met toestemming zv) uit het buitenland, waarom zou het surplus dan door de sv betaald moeten worden of anders gezegd zou de samenleving die surplus moeten betalen?

let wel, ik benhet absoluut niet eens dat er hier in nederland medicijnen tekort zijn, misschien moet de huidige en toekomstige minister van vws daar een over na gaan denken en in conclaaf gaan met pharaceuten.