Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

TWier
TWier - 18-03-2024 15:18:58
Geldzaken & Recht

Verantwoordelijkheid kinderdagopvang

 

ik ben het volledig eens met de op en wil graag nog iets toevoegen.


ook ik heb twee kinderen die naar de opvang gaan. we hadden voorheen de mogelijkheid om tegoeddagen te gebruiken, maar zoals de op al aangeeft, bleken deze tegoeden vaak lastig in te plannen. onze opvang heeft nu echter besloten om deze tegoeden volledig af te schaffen.


dit heeft tot gevolg dat ons 52-wekencontract (de andere optie is 40 weken, maar dit voldoet natuurlijk niet voor de meeste huishoudens die van de opvang gebruik moeten maken) nu geen mogelijkheid meer biedt tot het afmelden van onze kinderen voor vakantie, ziekte of andere speciale gelegenheden zonder financiële consequenties. de opvang heeft nu de mogelijkheid om vrijgekomen plekken direct op te vullen, wat voorheen geen probleem was zolang wij daarvoor tegoed kregen. nu worden we echter hoe dan ook in rekening gebracht, zonder alternatief.


het is nu zelfs zo dat de kinderopvang nu in staat is om dubbele inkomsten te genereren: enerzijds van de ouder die doorbetaalt voor het afgemelde kind, anderzijds wanneer een ander gezin een extra dag opvang nodig heeft. ik heb hierover meerdere klachten ingediend bij de telefoniste van de kinderdagopvang, maar zij leken hier niets op tegen te hebben. de opvang bevindt zich in een luxepositie waardoor ze dit kunnen doorvoeren, maar dit absoluut oneerlijk ten opzichte van de consument.