Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ep
eppos - 18-03-2024 23:17:40
Auto & Vervoer

Onterechte parkeerboetes

""in een betaald parkeerzone staat onze auto met minder valide parkeerplaats op een daarvoor bedoelde parkeerplek.""
beetje raar een auto met een minder valide parkeerplaats?

er is een gehandicapten parkeerkaart en die word uitgegeven door de gemeente waarin men woonachtig is, deze is voorzien van naam, pasfoto en een nummer, ook staat er op vermeld of de kaart geldig is voor de bestuurder van het voertuig of een passagier.
de kaart is geldig in alle landen van de eu en als zodang erkend.
die kaart geeft je het recht om je voertuig te parkeren op een invalidenparkeerplaats zoals aangegeven word met een blauw vierkant bord met daarop het symbool voor een invalide.

er zijn 3 mogelijkheden om het makkelijker te maken, en die regels worden bepaald door de gemeente waar de parkeerplaats zich bevind.
1 - je kunt met een invaliden parkeerkaart gratis op een invaliden parkeerplaats parkeren.
2 - je kunt met een invaliden parkeerkaart op een invaliden parkeerplaats parkeren maar moet er wel het normale parkeertarief voor betalen.
3 - je kunt met een invaliden parkeerkaart op een invaliden parkeerplaats gratis parkeren maar moet wel een parkeerschijf gebruiken die je het recht geeft een x aantal uren gratis te parkeren.

dit verschilt per gemeente dus let hier op.