Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 21-03-2024 10:31:03
Winkels & Webshops

Heb bij de lidl boodschappen gedaan nu moet ik 2x0,01 heffing sup betalen, voor

Hallo opaplop , 

moet twee kee 0.01 voor de bekertjes betalen, is dit normaal ?

ja ,

lidl: “vanaf 1 juli is ook lidl verplicht een toeslag te rekenen voor eenpersoonsporties verpakt in een plastic bakje of beker. het gaat om artikelen die je direct uit de verpakking eet of drinkt, zoals maaltijdsalades, een rundvleesslaatje, los verkochte toetjes of een beker milkshake. het gaat om ongeveer 50 artikelen in ons assortiment. de toeslag op deze producten noemen we ‘heffing sup’.
we zien het als onze eigen verantwoordelijkheid om onze verpakkingen te verduurzamen, daarnaast kan de klant niet kiezen voor een herbruikbaar alternatief. we kiezen daarom voor een heffing sup van 0,01 euro omdat we geen extra kosten willen doorberekenen aan de klant. de inkomsten uit heffing sup investeren we in het verbeteren van onze verpakkingen en het ontwikkelen van herbruikbare verpakkingsconcepten.” 

zie deze link , 

https://www.levensmiddelenkrant.nl/sup-in-de-supermarkt" target="_blank">https://www.levensmiddelenkrant.nl/sup-in-de-supermarkt