Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 29-03-2024 15:45:54
Geldzaken & Recht

Wie is verantwoordelijk voor leeghalen huurwoning?

Nog een aanvulling: er kunnen ook nog andere erfgenamen zijn

de wet kent vier groepen erfgenamen:

partner, kinderen en hun afstammelingen.
ouders, broers, zussen en afstammelingen.
grootouders met hun (klein)kinderen, ooms, tantes, neven, nichten.
overgrootouders en hun afstammelingen

en dan toch ook nog dit: uw zoon woonde al 10 jaar bij zijn moeder. daarmee is de vraag aan de orde of de afwijzing wel rechtmatig is. stond uw zoon niet bij zijn moeder ingeschreven? zie dan dit: 
bent u geen medehuurder?

als u geen medehuurder bent, moet u meestal 6 maanden na het overlijden weg.


wilt u in de woning blijven? vraag uw verhuurder dan zo snel mogelijk na het overlijden of u in het huis mag blijven. gebruik hiervoor onze https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-voortzetten-huurovereenkomst" target="_blank">voorbeeldbrief overname huurcontract.


als de verhuurder niet akkoord gaat

gaat uw verhuurder niet akkoord met uw verzoek? dan kunt u binnen 6 maanden na het overlijden naar de https://www.juridischloket.nl/politie-en-justitie/justitie/rechtszaak-starten" target="_blank">rechter.


de rechter keurt uw verzoek meestal goed als:




u een ‘duurzame gemeenschappelijke huishouding’ had met de overleden huurder. dit betekent dat u voor lange tijd wilde samenwonen. en dat u de kosten voor bijvoorbeeld huur, boodschappen en energie samen betaalde.




u de huur ook alleen kunt betalen




u een https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning-zoeken/vraag-en-antwoord/heb-ik-een-huisvestingsvergunning-nodig-om-een-huurwoning-te-krijgen" target="_blank">huisvestingsvergunning kunt krijgen als die in uw gemeente nodig is




voor een rechtszaak heeft u een advocaat nodig. wij kunnen u https://www.juridischloket.nl/hoe-we-werken/advocaat-nodig" target="_blank">doorverwijzen naar een advocaat. of neem contact op met uw rechtsbijstandverzekering.  bron: https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/huurwoning/overlijden-huurder/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/huurwoning/overlijden-huurder/

bron: https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/huurwoning/overlijden-huurder/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/huurwoning/overlijden-huurder/