Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 17-04-2024 12:07:48
Geldzaken & Recht

Is er recht op een erfenis

Bij deze kom ik nog even terug op uw vraagg omdat het bij mij vragen oproept omdat het overlijden al 5 jaar geleden plaatsvond. vragen die mogelijk voor u van belang zijn:

er is o.a. sprake van een eigen woning en daarvoor zal jaarlijks gemeenteijke en waterschapsbelasting worden geheven. wie ontvangt die aanslagen en doet de betaling? is die, resp. door wie is die dan gemachtind als dat inderdaad gebeurt? 
mogelijk zijn er ook nog andere zaken zoals bijv. nog hypothecaire of andere verplichtingenverplichtingen etc? ,was er sprake van een overlijdensrisicoverzekering of begrafenispolis?

m.i. dus een aantal zaken waaroverna 5 jaar m.i. toch opheldering zou moeten zijn. de notaris als genoemd zal daar toch m.i. opheldering over moeten kunnen geven hetgeen dan ook meteen de vraag nog oproept, op grond van welke volmacht etc. heeft hij de woning vergrendeld en weigert toegang? daar moet hij dan echt welk een zeer goede reden voor hebben. hoe dan ook kunt u (ook op basis van eigen ervaring met een overleden oom) als neven/nichten wel degelijk erfgenaam zijn.

en zie ook de reactie van juist hiervoor!!