Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 19-04-2024 21:30:59
Geldzaken & Recht

Ik ben via internet opgelicht. hoe krijg ik mijn geld terug?

Tjo jonge, ook ik ben verbaasd dat u de veelheid van waarschuwingen mist dat bankinstellingen nooit via telefoon, sms of wat dan ook een dergelijkje melding doen. jammer. u heeft al actie genomen zoals hert inlichten van uw rechtsbisstandsverzekeraar dwaar men de mogelijke actie zal ondernemen. of u daarmee uw gekld terugkrigt is ??? ik kom zo nog even bij u rerug emt en melsing zoals ik noem, dan  nog recent van kpn met aantekening dat zowel bij radar van savrotros, meldpunt van nacx en ook kassa hier al vaak aandacht is besteed. zie deze dus over ook een vorm van i-net oplichting: in dit geval smishing doch is gelijk aan phishing of via telefoon. 


wil je voorkomen dat andere mensen er zomaar met jouw gegevens vandoor gaan? dan is het goed om op de hoogte te blijven van de nieuwste vormen van oplichting. bijvoorbeeld smishing. een term die afgeleid is van de woorden "sms" en "phishing". door het sturen van misleidende sms-berichten met daarin nep links, proberen criminelen je persoonlijke gegevens of beveiligingsgegevens, zoals wachtwoorden en toegangscodes, te pakken te krijgen en te misbruiken.



kpn neemt de veiligheid van haar klanten serieus. daarom informeren we je graag over hoe je smishing kan herkennen en jezelf kan beschermen tegen deze vorm van oplichting.


een sms vanaf een 06-nummer of “leesbaar” nummer

het is belangrijk om te weten dat kpn geen sms-berichten stuurt vanaf 06-nummers of andere leesbare nummers, maar altijd met “kpn” als afzender. als je een verdachte sms ontvangt van een dergelijk nummer waarbij wordt beweerd dat deze afkomstig is van kpn, wees dan alert en klik niet op de link. neem bij twijfel contact op met onze klantenservice.