Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-02-2006 13:27:07
Huishouden & Energie

Hoeveel groepen nodig???

ahum,    geen 220 * 16 maar 230 * 16 = 3680 watt/hr


de huidige net spanning is inmiddels de 220 al onstegen hetgeen betekend dat je dus ook een groter piek vermogen mat halen uit de zekeringen automaat. en vergeet even niet dat de hoofdzekering ( ja die van de leverancier ) waarschijnlijk is beperkt tot 20 ampere.. maw. de zekeringen automaat in je stoppenkast zal er zeker eerder uitgaan dan de gemeente stop. je kan iom de dienstverlenende sector ook vragen om een zwaardere hoofdzekering.


de wasmachine zak geen 3000 watt gebruiken, misschien ergens in de ordegrotte van 2200 a 2600 wat, daarom word er bij de bouw van de huizen vaak een gelinkte leiding doorgelegt naar bijv lokale verlichting, op die plek waar bijvoorbeeld ook de machine staat


 


 in principe geldt dat er voor de droogtrommel , de wasmachine de magnetron in combinatie met de diepvriezer en de koelkast er dus 3 groepen zijn. de rest van het huis wordt standaard verdeeld over 2 a 3 groepen. ( ps. natte groepen zijn meetsal gemarkeerd dmv een afwijkende kleur van de zekering automaat....)


anders naar de installateur en de boel onder nen 1010 aan laten leggen..... ( veiligheid eerst ! )