Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-04-2006 11:20:34
Auto & Vervoer

Disculperende stilstand

Fred,

het stuk wat je van internet gehaald hebt als antwoord slaat bij deze aanrijding nergens op. jouw gekopiƫerde stuk gaat over twee auto's de achter elkaar aanrijden. dat is in deze zaak niet aan de orde en de vraag gaat bovendien over disculperende stilstand.

babbe,

disculperende stilstand moet minimaal een seconden of acht lang zijn. dus al geruime tijd stilstaan. anders zou je - als je een aanrijding ziet aankomen - gauw stil kunnen gaan staan en de schuld zodoende leggen bij de tegenpartij, die op dat moment nog rijdt.

u wilde/was aan het inhalen in een onoverzichtelijke situatie en kwam daardoor op de weghelft van de tegenliggers. er kwam een tegenligger aan en die raakte de achterkant van uw auto, die nog op die weghelft stond. daarmee zit u helaas fout. ook uw stilstand was niet lang genoeg (zie bovenstaande uitleg).

ik kan u nu de uitslag al geven. het is en blijft uw schuld.

vladja