Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-05-2006 14:59:00
Voeding & Gezondheid

Oppas opa & oma

Dag linda, ik ga er vanuit dat uw vriendin echt wel weet hoe schoonmoeder funktioneerd .anders eerst de kinderen bij oma en oma laten logeren .( ook de kinderen hebben een zekere inspraak) om nu een soort contract te maken m.b.t. het oppassen vind ik wat te ver gaan ,wat wel wordt gedaan is het vastleggen van een eventuele vergoeding.het volgende reken voorbeeld zou daar bij kunnen helpen.

rekenvoorbeeld - oppas door oma of opa


stel, u heeft een belastbaar gezinsverzamelinkomen (dus na aftrek van b.v. hypotheeklasten e.d.) van €40.000,- en uw 2 kinderen gaan 2 dagen per week naar de oppas



u betaalt voor de oppas € 5,68 per uur per kind. dit kost u slechts € 1,06 per uur per kind, omdat de overheid en eventueel de werkgever de kosten voor circa 81% subsidiëren.
oma of opa ontvangen van via trumpy voor de opvang € 4,97 per uur per kind, waarvan zij na belasting netto circa € 3,49 overhouden.
in dit voorbeeld is dus uw € 1,06 voor oma of opa € 3,49 waard geworden! per saldo levert dit de familie een winst op van € 2,43 per uur per kind.

op jaarbasis is het financiële voordeel groot. oma of opa verdienen in dit voorbeeld € 7.252,-. de ouders betalen slechts € 2.207,-. het totale familievoordeel is dus netto € 5.045,- per jaar!

financieel voordeel via trumpy





per jaar (netto)



per uur per kind (netto)




opbrengsten oma of opa



€ 7.252,-



€ 3,49




kosten ouders



€ 2.207,-



€ 1,06




totale familievoordeel



€ 5.045,-



€ 2,43


de rekensom is voor elk gezin anders en is o.a. afhankelijk van het aantal uren opvang en uw gezinsinkomen. voor de meeste gezinnen is er een flink financieel voordeel.in ieder geval een praatstuk ,trouwens hebt u al een vergunning voor het plaatsen van een dakkapel ?? f.