Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-08-2006 18:05:42
Geldzaken & Recht

Kinderparade

u stelt bepaalde stukken kwijt te zijn waarmee u een en ander kunt bewijzen neem ik aan. u heeft indertijd advies gehad van de consumentenbond en vraag daar of die nog stukken hebben inzake uw adviesvraag en vraag om kopieën.


over de praktijken van (sommige) incassoburaus is hier al veel aan de orde geweest. u kunt dat zien als u bij het rode vakje zoeken "incasso" in typt of "intrumjustitia".


het vervelende voor u is, dat u feitelijk niets te maken heeft met een incassobureau maar met een uitgever die de overeenkomst, eerder met u gesloten, niet nakwam. (had u opgezegd per aangetekend schrijven). wat u naar mijn mening dus zou kunnen doen is de uitgever nog eens in een gepeperde en aangetekende brief wijzen op hun verzuim (bw art 6: 213 en verder). zend een kopie aan het incassobureau.  overigens kan het bureau niets zonder gerechtelijk bevel en inderdaad, zouden ze een en ander voor laten komen, ga er dan absoluut heen want als u niet gaat wordt u bijna zeker veroordeelt. zie daarover een zeer recente vraag m.b.t. het parool. geen abonnee, toch veroordeeld.


 


succes met uw strijd tegen glibberaars.