Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-10-2006 13:43:09
Geldzaken & Recht

Kan dit?????????/

dag knuffie,


je vraagt: is mijn stelling ook juridisch juist ???


 dat is geen gemakkelijke vraag omdat dat samenhangt met de aard van de fout die er gemaakt is door het incassobureau. is het een kennelijke verschrijving (bijvoorbeeld typefout) dan gaat jouw stelling niet op en mag het incassobureau de fout herstellen. is het een denkfout maar wel begrijpelijk en doorzichtig (ook voor degeen die is aangeschreven) dan mag het bureau de fout ook herstellen in het laatste geval is het zefs zo dat jij het bureau daarop had moeten wijzen. is het een denkfout die niet voor degeen die is aangeschreven duidelijk en begrijpelijk is, dan zal een rechter in alle redelijkheid en billijkheid in zo'n geval waarschijnlijk de "gedaagde" gelijk geven en dan hoef je uiteraard niet te betalen. maar...............................


wie eist bewijst, en dat is in dit geval waarschijnlijk erg moeilijk. en recht hebben is niet hetzefde als recht krijgen. stel dat je ongelijk krijgt, dan zijn ook alle buitengerechtelijke en gerechtelijke kosten voor jou rekening.


advies: maak er geen principe kwestie van en doe het bureau een voorstel van € 100,-. dat lijkt mij beter voor je gezondheid en het geeft rust in de tent, want jullie hebben het al moeilijk genoeg gehad en dan kun je een lastige periode in je leven met een goed gevoel afsluiten. wellicht dat de werkgever nog één keer kan bijspringen als je hem de zaak uitlegt.


sukses, vriendelijke groet, read.