Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-11-2006 12:02:20
Geldzaken & Recht

Hoogte betalingsregeling met incassobureau

je zit in een behoorlijk vervelende situatie. ik zal proberen uit te leggen waarom.schuldhulpverlening heeft eigenlijk om verschillende redenen gelijk gehad.


 - allereerst omdat er zoveel anderen ijn die een affecten-lease hebben gehad en waarvoor een regeling is getroffen.


-een schuld van 20,000 euro exclusief rente word gezien door hulpverleners als een zeer grote schuld. vaak kan er met een minnelijke regeling of wsnp binnen 3 jaar schoon ship gemaakt worden.


- nu betaal je 300 euro per maand. op een schuld van 20.000 euro ben je minimaal 68 maanden bezig om te betalen. dan was een minnelijke regeling of wsnp een beter alternatief geweest. mede ook omdat je tijdens deze regelingen op bijstandsniveau leeft, maar dat doe je nu ook, of misschien nog wel minder.


- het incassobureau kan wel zeggen dat ze minimaal 300 euro per maand willen, maar daar hoef je niet mee akkoord te gaan. komt er geen regeling tussen incassobureau en schuldenaar tot stand, dan zal het incassobureau de wettelijke weg gaan bewandelen. ze leggen de vordering neer bij de rechtbank en dan komt er een vonnis, waarbij het incassobureau de mogelijkheid heeft tot loon- en inboedelbeslag. eer dat je dan van je schuld af bent is nog veel langer. de kosten van de rechtbank, wettelijke rente, exploitkosten etc komen er dan nog eens bij. een vordering van 20.000 kan dan al snel oplopen tot 30.000 euro.


- bij beslag op je loon of uitkering word je  ook op bijstandniveau gezet. met dien verstande dat je echt alles af moet staan wat boven je vtlb ( vrij te laten bedrag) komt. dat is bij een minnelijk traject of wsnp toch net even iets anders, waarbij je eventuele extra verdiensten voor een gedeelte mag houden en je vakantiegeld ook.


mijn advies zou zijn om zo snel mogelijk naar een advocaat te stappen en bekijken of je niet onder de overeenkomst van je effecten-lease uitkan. hou in je achterhoofd dat er velen je voor zijn gegaan. en wat betreft de schuld zo snel mogelijk naar de gemeente en hulp aanvragen. ga niet naar een of ander hulpbureautje voor schuldhulpverlening, want dat kost je vaak meer geld dan dat je van je schulden afkomt.


succes en sterkte!