Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-11-2006 12:16:28
Geldzaken & Recht

Hoogte betalingsregeling met incassobureau

mijn excuses dat ik niet meer heb gereageerd. ik was de stad uit en mijn ma heeft geen compu.


ik ben al bij twee advocaten geweest. die zogenaamd gespecialiseerd waren in zaken mbt effecten-lease leningen. heeft me twee keer 700 euro gekost en ze hebben daar 1 brief voor geschreven en me vervolgens verteld dat ik het  toch niet zou winnen. weg geld.


en over de gemeentelijke schuldhulpverlening heb ik al helemaal geen enkel goed woord te zeggen. die vonden zonder dat zij contact hadden opgenomen met de schuldeiser dat ik maar vast moest stoppen met betalen. resultaat: meteen zwaar negatieve vermelding bij het bkr. en bedankt gemeente. bovendien heb je niet veel aan schuldhulpverlening als je een baan hebt. heb je een uitkering dan wordt vaak het grootste gedeelte van je schuld kwijtgescholden. maar als je werkt mag je het hele bedrag gaan betalen. je krijgt geld om van te leven, al je post gaat naar hen, en je hebt dus geen zeggenschap meer over je eigen geld.in dat geval kan je dus beter zelf je regeling treffen en dan kan je met de rest van je geld tenminste nog doen wat je wil.


het idee van het vaststellen van mijn aflossingcapaciteit lijkt me beter. daar zal uitkomen dat ik veel teveel aflos. ik heb laatst een begroting gemaakt en daar kwam uit dat ik 200 euro overhou om van te leven (dus boodschappen, onvoorziene uitgaven en telefoonrekening betalen). komt nog eens bij dat ik net een nieuw huis heb waar nog niets in staat en nog geen verf op de muren zit.


ik ga ze dus maar eens een brief sturen met een overzicht van mijn lasten en een nieuw betalingsvoorstel. het oude betalingsvoorstel van 300 euro was gemaakt toen ik nog geen huis had. toen trok ik het wel. maar nu moet ik huur, gas en licht , water en ozb betalen. dus nu wordt het een take it or leave it situatie. ik ben bereid te betalen, maar dan wel wat ik kan. als ze daarvoor naar de rechter willen stappen moeten ze dat maar doen.